پرونده ثبت جهاني طريق‌الحج تهيه مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn)، معاون ميراث‌فرهنگي کشور در آيين گشايش هفته ميراث‌فرهنگي ضمن اعلام خبر فوق گفت: طريق‌الحج به تعبير متخصصان معاونت ميراث‌فرهنگي کشور مجموعه آداب آئيني و سنتي است که در مراحل آمادگي و عمل به مناسک حج در ملل مختلف انجام مي‌شود و اهميت و عظمت اين موضوع بر همگان آشکار است.

«مسعود علويان صدر» با اشاره به اينکه تدوين اين پرونده بزرگ در حوزه ميراث ناملموس به صورت جدي پيگيري مي‌‌شود ادامه داد: موفقيت نخستين پرونده چندمليتي يونسکو با عنوان نوروز انگيزه ما را دو چندان کرد.

او افزود: ميراث‌فرهنگي هر ملت مهم‌ترين نشانه هويت تاريخي و افتخارآميزترين دليل سربلندي و غرور آن ملت است چرا که همه باورهاي ديني، تمدني و فرهنگي در اجزاي پنهان و پيداي آثار به جا مانده از دوره‌هاي تاريخي همچون چراغي نور و روشني مي‌تاباند و حقيقت هويت آن ملت را از پشت پرده‌هاي ابهام و تيرگي به بيرون کشيده و درخشان مي‌سازد.

معاون ميراث‌فرهنگي کشور با بيان اينکه هر سال ميراث‌فرهنگي فرصتي براي پيوند ديرين با ملت ايران ايجاد مي‌کند، ادامه داد: سازمان ميراث‌فرهنگي يکي از سازمان‌هاي دولتي است که پيوندي ناگسستني با مردم دارد و موجوديت اين سازمان را فرهنگ و مواريث فرهنگي مي‌سازد.

او مديريت اين سازمان را جدا از مردم غيرممکن دانست و افزود: بي‌ترديد سازمان بدون استفاده از رأي مردم و سطح آگاهي ايشان با شکست در انجام وظايف خود روبرو خواهد شد.

«مسعود علويان صدر» از معاونت ميراث‌فرهنگي کشور به عنوان بازوي اجرايي سازمان نام برد که همواره پيوند خود را با مردم تثبيت مي‌کند و همه‌ساله تلاش شده گزارش خدمات اين معاونت به گونه‌اي هدايت شود که شمار بيشتري از مخاطبان جذب اهداف آن شوند.

او اضافه کرد: امسال تلاش مي‌شود که به خانواده به عنوان رکن اساسي اجتماعات انساني توجه کنيم و اين رکن به ظاهر کوچک نمايندگاني از تمامي اقشار اجتماعي را در پيوندي مستحکم گردهم آورده است.

به گفته اين مقام مسوول تنوع برنامه‌هاي هفته ميراث فرهنگي به گونه‌اي است که هر يک از اعضاي خانواده با گشتي در محوطه خاطره‌ برانگيز کاخ گلستان در گوشه‌اي قلمي از اقلام ميراث‌فرهنگي را باب ميل خود بيابد.

او با اشاره به اينکه براي معاونت ميراث‌فرهنگي کشور مبحث موزه و موزه‌داري از اهميت بسياري برخوردار است ادامه داد: هفته ميراث‌فرهنگي را با شعار بين‌المللي موزه و خاطره آغاز کرده‌ايم.

معاون ميراث‌فرهنگي کشور موزه را به مثابه عامل هماهنگي اجتماعي دانست و بيان داشت: ميراث‌فرهنگي نشانگر حرکت انسان در طول تاريخ است که با شناسايي آن زمينه‌ تبيين هويت فرهنگي و خط سير حرکت فرهنگي جوامع انساني روشن مي‌شود.

«علويان صدر» يادآور شد: ميراث ناملموس در کنار ميراث مادي به روشني خودنمايي مي‌کند و مي‌توان ادعا کرد ميراث ملموس بدون توجه به ميراث ناملموس فاقد معنا است.

معاون ميراث‌فرهنگي کشور با تأکيد بر اينکه امسال سال ميراث فرهنگي و آب ناميده شده گفت: روز آخر از هفته ميراث‌فرهنگي امسال را ميراث آب ناميده‌ايم و در آن به جنبه‌هاي فرهنگي مرتبط با اين ميراث توجه‌ ويژه خواهيم کرد.

او ادامه داد: افزايش موزه‌هاي کل کشور از 97 موزه به 411 موزه، دستيابي به 56 موزه مشارکتي و 36 موزه خصوصي، ساماندهي بيش از 120 هزار شي‌ء تاريخي، افزايش بازديد‌کنندگان موزه‌هاي کشور به 21 ميليون نفر، ساخت 12 موزه منطقه‌اي، ساماندهي ميدان مشق، واگذاري موزه‌ها به بخش خصوصي، افتتاح 11 موزه در سطح کشور و افتتاح 12 موزه در دهه فجر سال 89 از جمله اقدامات اين معاونت در حوزه موزه‌ها است.

«علويان صدر» خاطرنشان کرد: با تفکر درونگرا در راستاي برون‌سپاري با بهره‌گيري از تمام توان فني و اجرايي کشور، باور شدن مشاوران جوان،‌ پرورش پيمانکاران متخصص حوزه مرمت، ايجاد جامعه احياگران ميراث، حضور بخش خصوصي،‌ تدوين اولين فهرست‌ بهاي فعاليت‌هاي مرمتي و ابلاغ دستورالعمل تعيين صلاحيت اشخاص حقيقي و حقوقي در نظام فني و اجرايي گام برداشته مي‌شود.

/112


انتهای پیام/

کد خبر 1390022816